Elena Pagu, atletism seniori
1

10 LECTII DE VIATA de la ELENA PAGU, doamna sportului romanesc!

Elena Pagu, multipla campioana europeana si mondiala in proba de mars pentru seniori, nu renunta la sportul care i-a adus atatea satisfactii in ultimii 37 de ani. Acum, la 94 de ani, se pregaateste pentru Mondialul de atletism din 2021, scrie Digi24.

Ma simt la 94 de ani ca intotdeauna. Daca-mi reprezint tara vreau sa fiu prima!

10 LECTII DE VIATA de la ELENA PAGU

Doamna Elena Pagu, o atleta in varsta de 94 ani, este o aparitie insolita in peisajul sportului romanesc. Dar tocmai din acest motiv, Elena Pagu poate sa fie si pentru noi un exemplu – prin perspectiva noua asupra trecerii timpului pe care ne-o ofera performantele si experientele sale, la aceasta onorabila varsta.

Atleta profesionista Elena Pagu a inceput sa se antreneze abia dupa ce o viata intreaga a lucrat ca asistenta de ocrotire si dupa ce a venit vremea pensionarii – acum aproximativ trei decenii. La inceput, antrenamentele au fost un raspuns logic si necesar la a nu se lasa acaparata de depresia pensionarii. Dar mai apoi, acestea au reprezentat sansa la o noua viata! O viata de sportiva. 🙂

Pana in prezent, Elena Pagu este una dintre cele mai admirate figuri publice din Romania, intr-o tara in care avem prea putine exemple de oameni cu forta interioara, cu determinare si verticalitate.

A devenit multipla campioana europeana si mondiala la mars pentru seniori si are in palmares zeci de medalii si trofee. Detine astfel 3 recorduri mondiale, 4 titluri de campioana balcanica, 5 titluri de Campioana Europeana, 9 titluri de Campioana Mondiala……. Sper ca nu am sarit peste vreunul dintre numeroasele sale titluri.

Totusi, cu mult mai importante sunt lectiile si sfaturile intelepte pe care le putem primi de la o persoana ca doamna Pagu. Sper sa va placa si sa va inspire. Primul este poate, prefereatul meu, iar ultimul… Il veti tine in suflet toata viata:

1. “Daca as avea un sfat pentru voi, acela ar fi sa zambiti din suflet!”

2. “Am un raft plin de medalii si trofee, dar cea mai implinita sunt atunci cand va vad zambetele si imi promiteti ca va apucati de alergat!”

3. “Va spun asa: Nu e nimic mai lesne si mai usor, decat de pus un costum lejer si plecat in mars sau in alergare. Asta poti sa o faci oricand. Eu am facut-o pana s-a transformat intr-un mod de viata.”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

E atat de important sa faci in viata ceea ce iubesti! #InimaNuFaceRiduri . . . Sursa foto: Andrei Pungovschi

O postare distribuită de Elena Pagu Oficial (@elenapaguoficial) pe

4. “Nu sunt un om lacom de de avutie, de bogatie, surplusuri de care, in fond, te poti lipsi. Nu sunt un om interesat de bunuri materiale.”

5. “Femeia poate influenta si determina foarte multe lucruri creatoare. Pentru ca ea insasi este o creatoare.”

6. “E foarte important sa nu fii lenes. Asta e totul, de fapt, ca restul se invata.”

7. “Nu ma preocupa decat sa intrec si sa ma urc pe podiumul lumii, la locul 1. Cam grea treaba, dar se poate!”

8. “Indiferent de vreme, incerc sa imi duc la bun sfarsit antrenamentul zilnic.”

9. “Nicio realizare din viata mea nu mi-a creat asa o stare euforica – parca imi venea sa zbor – de cate ori am auzit imnul tarii mele, de cate ori m-am infasurat in drapelul tarii mele, de cate ori am auzit mii de aplauze ale miilor de oameni veniti din toata lumea. Asta ma inalta chiar in ochii mei.”

10. “Eu nu ma mai uit in oglinda, dar sa stiti ca inima nu face riduri!”

Iti recomand si:
* Nadia Comaneci si Simona Halep – O prietenie geniala!
* Top 5 sportivi din Romania care au scris istorie in 2019

Foto: Unknown Author/ Sursa mea – grupul FB Competitii si antrenamente sportive
————————————-
***Resurse:

Instagram – Elena Pagu – https://www.instagram.com/elenapaguoficial

Elena Pagu la TEDxEroilor – https://www.youtube.com/watch?v=HulVDoXRZtw&t=2s

https://www.guerrillaradio.ro/…/chestionar-roz-cu-elena-pa…/

https://www.dor.ro/elena-pagu-dor31/

CategoriesSenza categoria

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *