sport, timp liber, sporturi pe care le practica romanii
T

TOP 4 sporturi pe care le practica romanii

Daca nu practici inca un sport in timpul liber, este momentul sa incepi. Miscarea fizica sustine secretia de endorfine, hormonii starii de bine, inlatura depresia si stresul si te ajuta sa te mentii in forma, sa slabesti si sa fii mai sanatos.

Iata care sunt cele mai frecvent practicate sporturi in timpul liber, in Romania.

TIMP LIBER: 4 sporturi pe care le practica romanii

1. Fotbal

Sportul rege, cum mai este denumit fotbalul nu este popular doar in mediile profesioniste. Multi dintre microbisti merg si pe teren sa-si urmeze pasiunea. in Romania, acest sport este practicat mai ales de barbati. Existe multe cluburi si terenuri de fotbal private care sunt la dispozitia grupurilor organizate pentru inchiriere. Daca iti place fotbalul, aduna mai multi colegi si prieteni si inchiriati un astfel de teren. Daca doresti sa duci pasiunea si mai departe si dispui de loc suficient, te poti antrena chiar la tine acasa. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi si sa instalezi doua porti de fotbal la tine in curte. Apoi aduna prietenii la un gratar si organizati si un meci de fotbal!

 fotbal inot jogging pilates sport sporturi pe care le practica romanii timp liber yoga

Foto: RF._.studio/Pexels

2. Jogging

Alergarea a prins foarte mult teren si in tara noastra, in ultimii 10 ani. Tot mai multi romani, de toate varstele, ies acum in parcuri si pe pistele de pe stadioane, la alergat. Joggingul este un sport extrem de util pentru sanatatea cardiovasculara, in special, pentru ca pune in miscare muschii intregului organism si este o activitate cardio aeroba, care stimuleaza circulatia sangelui. Fie ca iesi la alergari usoare sau ca te antrenezi pentru curse mai lungi, sau chiar un maraton, pune accentul pe echipamentul corect, ca sa protejezi cat mai bine articulatiile.

Alege pantofi  speciali pentru alergare care absorb socurile si incearca sa te antrenezi cat mai frecvent pe tartan sau pe nisip. in acest fel iti vei proteja genunchii, care au de suferit de obicei in cazul alergatorilor profesionisti.

jogging, alergare, sport

Foto: Gustavo Fring/Pexels

 

3. Yoga si Pilates

Daca fotbalul este un sport practicat mai ales de barbati, tot mai multe femei se orienteaza catre yoga sau pilates. Aceste miscari fluide au ca scop flexibilizarea si tonifierea organismului si sunt benefice pentru persoanele de orice varsta.

Yoga poate fi practicata de oricine, indiferent de cat de flexibil sau sportiv este si ofera beneficii fizice si mentale semnificative: echilibreaza trupul, relaxeaza muschii, reduce anxietatea si stresul. Daca vrei sa practici yoga sau pilates, o poti face la un studio sau acasa, urmand cursurile online ale instructorilor acreditati. Investeste intr-o saltea de calitate, care sa-ti ofere confort si aderenta, ca sa poti executa cat mai bine exercitiile specifice.

yoaga, sport, timp liber, pilates

Foto: Andrea Piacquadio/ Pexels

4. Inot

Inotul este un sport care activeaza toti muschii organismului si ajuta la o dezvoltare armonioasa a trupului.

inot, sport, timp liber

Foto: ShotPot/ Pexels

Poate fi practicat la orice varsta, asa ca daca nu stii inca sa inoti, iti sugeram sa faci un curs individual sau de grup cu un instructor. Exista multe piscine si bazine de inot care ofera cursuri pentru amatorii de inot. Cateva ture de bazin dimineata sau seara te vor ajuta sa te destinzi, sa-ti clarifici gandurile si sa activezi toate grupele de muschi simultan.

de Andreia Ciobanu/ /prbox.ro/

Foto main: dgchpy0/ Pixabay

 

Citeste si alte articole pe aceeasi tema:

CategoriesSenza categoria

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *