B

Billie Jane King: Meciul care a terminat discutia despre locul femeilor in tenis

6 – 4/6 – 3/6 – 3 King vs. Riggs

Maine incepe Wimbledon 2018 si este o ocazie sa ne-o amintim pe Billie Jane King, de 5 ori campioana a turneului londonez. Ea face parte din categoria eroilor sportului. Este castigatoarea a 39 de titluri de Grad Slam, feminista si una dintre primele persoane din lumea sportului care si-a asumat deschis identitatea gay.

King este cunoscuta pentru faptul ca a cerut ca premiile in bani pentru sportivi sa fie egale intre barbați si femei. A fost o mare atleta si o feminista.

In istoria tenisului a ramas memorabil meciul cu fostul campion la masculin Bobby Riggs din anul 1973, promovat ca infruntarea Sexelor. Riggs atunci in varsta de 55 de ani, era cunoscut pentru sovinismul sau si faptul ca provoca cele mai bine clasate femei ale momentului pentru a-l infrunta, spunand ca si la varsta lui, ca barbat, e mai bun decat orice femeie din tenisul de top al momentului. A batut-o pe Margaret Court, numarul 1 mondial atunci. Urmatoarea sa ținta a fost feminista Billie Jane King. Aceasta a acceptat confruntarea, povestind mai tarziu ce presiune imensa a simțit pe umerii ei, pentru ca, spunea ea:

“Un esec ar fi insemnat ca toate femeile din sport sa fie afectate, pierzandu-si increderea in ele.”

Meciul cu Billie Jane KIng a atras largi audiențe la moentul respectiv – 90 de milioane de telespectatori au urmarit lupta si 30 de mii de spectatori s-au aflat in tribunele terenului de tenis din Houston Astrodome.

A fost o infrangere zdrobitoare pentru Bobby Riggs, care a pierdut la scorul de 6 – 4/6 – 3/6 – 3. Meciul a terminat discuția despre locul femeilor in lumea tenisului…

Campioanele cele mai stralucite ca Steffi Graf, Martina Navratilova, Justine Henin si multe altele dar si vedetele momentului – Simona Halep, Serena Williams sau Garbine Muguruza isi datoreaza indrazneala de a visa, unor femei ca BIllie Jane King sau… Virginia Ruzici. 🙂

 

I 🖤 🖤 SPORT Winners: Recomandam filmul Batalia sexelor cu Emma Stone in rolul lui Billie Jane King.

CategoriesSenza categoria

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *