C

Campioanele muncesc pe branci!

Campioanele muncesc pe branci, nu dau din fese! #hardworknottwerk

Felicitari FRH – Federația Română de Handbal, pentru aceasta campanie dedicata tuturor femeilor din sport!

Ada Hegerberg este prima jucatoare din lume care a ridicat deasupra capului trofeul Balonul de Aur, dar bucuria i-a fost spulberata de remarca sexista a comentatorului care a intrebat-o daca stie twerk, adica un dans care presupune sa dai din fese.

“Campioanele muncesc pe branci, nu dau din fese!”/ Champions work their ass off, not twerk it a fost reactia federatiei romane de handbal, care reprezinta una dintre cele mai puternice echipe feminine din lume, si anume echipa Romaniei.

Cristina Neagu, de trei ori recunoscuta ca cea mai buna jucatoare de handbal a lumii apare in prim planul acestui video:

Claudia Ciobanu a scris un articol pentru newsmavens.com, in care este evidentiata importanta campaniei in contextul sportului romanesc si mondial. In primul rand, observa autoarea, barbatii reprezinta 90% dintre reporterii de sport, ceea ce are un impact evident asupra modului cum sunt acoerite subiectele sportive.

Perspectiva sexista nu lipseste niciodata si, desi performantele lor sunt uluitoare, sportivele sunt mereu tinta comentariilor misogine.  In plan local, chiar daca Romania are mari staruri femei in sport, precum handbalista Cristina Neagu si Simona Halep, doar 14% dintre articolele de sport sunt dedicate sportului feminin.

Acesta este si contextul in care am creat I LOVE SPORT.Winners. Tot timpul am iubit sportul, niciodata nu m-am simtit confortabil in arena asta, unde parea ca doar barbatii au voie sa isi cumpere “bilet”. Asa incat, mi-am spus ca e timpul pentru o perspectiva feminina in sport. Si sper ca veti fi alaturi de mine. #teamwork 🙂

Mai multe pe: https://www.facebook.com/ilovesportwinners/

FOTO: Cristina Neagu, Facebook

CategoriesSenza categoria
  1. Pingback:Sportivele extraordinare care reprezinta FORTA FEMININA – I LOVE SPORT

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *