D

Diana Nyad, inotatoare de anduranta sau SUPERWOMAN: Nu renunta niciodata!

Diana Nyad – inotatoare si autoare; in anul 2013, la varsta de 64 de ani a devenit prima persoana din lume care a inotat din Cuba pana in Florida (180 de km) fara ajutorul unei custi impotriva rechinilor. Acum la varsta de 69 de ani, calatoreste in toata lumea pentru a povesti despre aventurile ei si pentru a inspira cu acesta intelepciune venita din sufletul unui om care a atins imposibilul.

Cartea ei, Find a Way (n.r. Gaseste o Cale) este un best-seller, iar in aceasta perioada, Diana Nyad sustine one-woman show-ul motivatioal The Courage to Fail (n.r. Curajul de a esua). Pentru ca in mod paradoxal, orice izbanda poarta cu sine si povestea curajului interior regasit.

Absolut fiecare fiinta umana de pe aceasta planeta are durerea sa si inima franta. Si tine de fiecare dintre noi sa ne gasim drumul inapoi spre lumina. – Diana Nyad

In bezna noptii, intepata de meduze, sufocata de apa sarata si cantand de una singura, halucinand… Diana Nyad a continuat sa innoate. Asa si-a indeplinit visul de o viata ca atleta: sa inoate cei 180 km din Cuba în Florida si asta la varsta de 64 de ani.

Povestea si modul de a fi al Dianei Nyad te cuceresc, iar acel “Nu renunta niciodata”, asa cum il spune ea, ramane impregnant in mintea ta intr-un mod care intr-adevar nu o sa te mai lase vreodata sa renunti.

Am vrut sa invat cateva lectii de viata la 60 de ani si una dintre aceste lectii a fost ‘sa nu renunti’. – Diana Nyad

Diana Nyad nu este doar o mare sportiva ci si un om extraordinar, un model pentru multi si credem ca acest discurs intelept, amuzant si energic de la TED, despre povestea recordului stabilit la 64 de ani, te va convinge:

“Viata este o calatorie, si nu destinatia, nu-i asa?”, spune Diana Nyad. “La 60 de ani, visam ce as fi incercat la 20 de ani. Am visat si mi-am imaginat. Cea mai faimoasa intindere de apa de pe Pamant, din Cuba in Florida. Si visul era puternic in sufletul meu. La 60 de ani, nu mai era vorba despre realizarea sportiva, nici nu voiam sa fiu prima. Era mai profund. Cat a mai ramas din viata? Sincer, drumul duce intr-un singur loc si ce vom face? Ce facem ca mergand inainte sa nu avem regrete privind inapoi? Iar in acest an de antrenamente, ma gandeam la citatul lui Teddy Roosevelt si care spune, <<Continua, continua sa stai in scaunul tau confortabil si sa fii critic si observator, in timp ce curajosul intra in ring si lupta si saangereaza si se murdareste si cade de multe ori, dar nu are frica si nu e timid si isi traieste cutezator viata.>>” (TED talk de la min. 2:39)

Nu renunta niciodata! – Diana Nyad TED

Daca vrei sa o urmaresti pe Diana Nyad: https://www.facebook.com/DianaNyad/

Imagine homepage: Poster – Find a Way, deCatherine Opie ce poate fi achizitionat de pe site-ul atletei >>> http://diananyad.com/store/

 

 

CategoriesSenza categoria
  1. Pingback:10 +1 lectii de la OAMENII SPORTULUI: ADUNA-TE in momentele dificile! – I LOVE SPORT

  2. Pingback:Gabriela Airinei, prima femeie care a facut Turul Romaniei pe bicicleta, cu Diabet Tip 1 – I LOVE SPORT

  3. Pingback:Editura PilotBooks a lansat cartea celebrei înotătoare Diana Nyad, în limba română – I LOVE SPORT

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *