E

Eliud Kipchoge: Niciun om nu este limitat!

In data de 16 septembrie 2018, incepeau sa apara clipuri si stiri care anuntau recordul Mondial la maraton inregistrat de Eliud Kipchoge. M-am uitat la acel finish absolut fascinata de miscarile acelea ritmice si relaxate cu care alergatorul isi incheia cursa. Eliud Kipchoge are o prezenta magnetica.

Play si Replay. Secventele in care Eliud alearga pe ultima suta de metri sunt absolut hipnotizante. Realizezi abia apoi imensitatea a ceea ce a reusit acest kenyan: 42 de kilometri in 2:01:39, iar recordul mondial este imbunatatit cu 78 de secunde. Pentru orice om normal, un asemenea efort este nimicitor, dar Eliud trecea linia de sosire inca proaspat si cu un zambet relaxat.

“Eliud Kipchoge este cel mai mare maratonist. Din toate timpurile.” – New York Times

In lumea asta cu oamenii ei care ne dezamagesc uneori, sunt si personalitati de talia lui Eliud Kipchoge, cel care vrea sa ne arate ca fiinta umana este capabila de orice. De orice… Sa alergi ca vantul daca vrei. Sunt personalitati care nu se preocupa de lucruri mundane ci de idealuri care privesc umanitatea in ansamblul ei. Poate asta il face pe Eliud sa fie atat de special, simti cum spiritul sau e conectat la un scop maret: “Maratonul este viata. Nu este despre picioare, este despre inima si minte. Simt in inima mea ca am un potential. Ca pot sa merg dincolo de limitarile fiintei umane.”

Este filosoful sportului. Este omul care crede in puterea de a ne controla mintile si in auto-disciplina. El nu castiga maratoane cu corpul lui de puma, el castiga maratoane cu mintea si cu sufletul.

Foto sus si homepage – Facebook Eliud Kipchoge

Nu e fascinant ca acest alergator provenit de pe cel mai oprimat continent al lumii, ajunge sa domine o lume intreaga prin viziunea sa despre non-limitaare, o persectiva care transcede viata omului obisnuit? Eliud este un chip al evolutiei colective: “In viata, ideea este sa fii fericit. Eu cred intr-o viata simpla si discreta. Traiesti simplu, te antrenezi din greu. Atunci esti liber.”

“Daca ii spun mintii mele ca sunt capabil sa fac ceva. Atunci voi face.” – Eliud Kipchoge

Este Kenyanul faimos care traieste simplu, alaturi de alti colegi cu care se antreneaza zi de zi si pe care ii valorizeaza sincer pentru contributia lor la succesul sau. “Pun pret pe munca de echipa”, spune Eliud. “100% din mine este nimic in comparatie cu 1% muca de echipa.”

Pe Eliud, omul provenit dintr-o familie saraca si crescut de o mama singura, bogatia si celebritatea nu l-au schimbat, ci l-au adancit si mai tare in practica sa si in omenia sa magnetica: “In viata, ideea este sa fii fericit. Eu cred intr-o viata simpla si discreta. Traiesti simplu, te antrenezi din greu. Atunci esti liber.”

In 2018, Eliud a fost desemnat atletul anului de catre IAAF – International Association of Athletics Federations . Si cu ocazia acestui eveniment, cei prezenti au putut sa guste putin din intelepciunea meticuloasa a acesui kenyan minune:

“De iubire si munca de echipa are nevoie aceasta lume.”  – Eliud Kipchoge

FOTO: Facebook Eliud Kipchoge

CategoriesSenza categoria
  1. Pingback:Cum sa “piratezi” SPORT-ul! 10 moduri prin care poti sa faci miscare chiar daca nu ai timp – I LOVE SPORT

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *