P

Printesa sau Sportiva? Fetitele pot sa fie ABSOLUT TOT ce isi doresc

Sper ca fiecare fetita care vede aceasta serie, sa inteleaga ca nu exista nicio cutie. Orice vis ar avea, il poate obtine. – Heather Mitchell, fotografa

Stereotipurile sunt o sursa de limitare a puterii unui om si mai ales a copiilor, caci in copilarie incepe totul. Le folosim chiar si fara sa vrem, le folosim pentru a trasa obiective, a defini aptitudini si domenii de activitate care s-ar potrivi sau, nu s-ar potrivi unui copil.

Iar copiii sunt forte afectati de modul nostru limitativ de a-i pune in astfel de “cutii”, pentru ca nu le permitem sa fie cine sunt ei cu adevarat. Societatea  a generat de multa vreme aceste perspective limitative pe care le-a proiectat, mai ales asupra fetitelor.

Aceasta mama, care este si artista, s-a gandit ca are ceva de zis in privinta asta: fetele nu trebuie sa fie ori feminine, ori atletice. Si asa s-a nascut un proiect fotografic cu Zane sportive care a captat atentia intregii lumi.

 Credit foto: Heather Mitchell – HMP Couture Imagery

Heather Mitchell mi-a dat permisiunea de a folosi cateva dintre imaginile pe care le-a creat, impreuna cu acest mesaj:

Fetele noastre nu trebuie sa aleaga. Parintii mei m-au invatat ca pot sa fiu absolut orice imi doresc. Nu am realizat decat mult mai tarziu, cand am devenit mai in varsta, ca nu toata lume a fost la fel de binecuvantata. Sper ca fiecare fetita care vede aceasta serie, sa inteleaga ca nu exista nicio cutie. Orice vis ar avea, il poate obtine. – Heather Mitchell

Fotografa Heather Mitchell a avut aceasta idee atunci cand una dintre prietenele ei, ii povestea despre antrenamentele de softball ale fiicei sale de 8 ani. Heather a realizat atunci, ca pana si mamele au astfel de preconceptii, crezand ca fetele “mai feminine” nu pot sa practice sport.

Ca artista, Heather si-a luat camera, s-a gandit la costume si a realizat un frumos eseu in imagini pentru a demonta o idee care le dezimputerniceste pe multe fetite.

Credit foto: Heather Mitchell – HMP Couture Imagery

Este un mesaj ce cred ca rezoneaza si cu parti din noi care isi amintesc de momente ale copilariei, cand poate ni s-a spus in diverse moduri, ca visul nostru nu ar fi posibil. De multe ori, nici macar nu am stiut ca avem optiunea alegerii…

Credit foto: Heather Mitchell – HMP Couture Imagery

Astazi insa, nu ar mai trebui sa gandim in astfel de concepte binare: fetele nu trebuie sa fie nici feminine, nici atletice, putem sa fim fiecare dintre noi, mai multe lucruri in acelasi timp. Este nerealist sa avem astfel de asteptari de la oameni, caci indiferent de gen, stereotipurile nu ne lasa sa inflorim si adeesea sunt si argumente absurde pentru separare, discriminare si rau indreptat impotriva altora.

Cum ar fi lumea aceea “fara cutii” in care ficare ar putea sa isi urmareasca potentialul maxim si in care ne-am simti sprijiniti in acest proces?

Credit foto: Heather Mitchell – HMP Couture Imagery

  • Fotografiile au fost publicate cu acordul fotografiei Heather Mitchell – HMP Couture Imagery, careia ii multumesc pentru oportunitatea de a face cunoscut acest proiect si in Romania.

 

Te invit sa citesti si acest articol despre beneficiile sportului pentru copii:  5 beneficii ale SPORTULUI pentru copii, pe care le vor folosi toata viata!

Be Love!

de Julia Sima – I Love SPORT.Winners

CategoriesSenza categoria
  1. Pingback:5 beneficii ale SPORTULUI pentru copii, pe care le vor folosi toata viata! – I LOVE SPORT

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *