H

HORSCOPUL SPORTULUI: Ce sport sa practici, in functie de ZODIA TA

sport, horoscopul sportului, ce sport sa practici

Activitatile sportive sunt cea mai frumoasa modalitate prin care putem sa investim timp in dezvoltarea noastra personala, in distractie si sanatate corporala. Inceputul anului ne stimuleaza mereu cu privire la planuri si intentii pentru viitor. Te gandesti ca ai vrea sa descoperi activitati noi in 2021? Bineinteles, la I Love SPORT Winners te sustinem sa te apuci de miscare.

Iti propunem un articol cu scop de destindere prin care poti sa descoperi ce sport ti s-ar potrivi, in functie de zodia ta. Considera ca aceste idei au caracter de sugestie si pot fi surse de inspiratie pentru a desoperi noi activitati, tema horoscopului fiind o premiza.

Horoscopul sportului. Alege sa practici un sport nou, in functie de zodia ta

Berbec – Parasutism

Persoanele nascute in Zodia Berbec sunt recunoscute pentru indrazneala lor si pentru faptul ca nu le place deloc sa se plafoneze. Vor incerca mereu cu deschidere noi aventuri, iar sporturile sunt mereu o atractie pentru aceste persoane neobosite, mereu in cautare de stimuli noi.

parasutism

Foto: Erik Scheel/ Pexels

Daca te-ai nascut in Zodia Berbec, alege parasutismul, un sport capabil sa iti asigure senzatii tari unice si sa raspunda nevoii tale de evolutie interioara prin intermediul exeperientelor fabuloase pe care le promite.

Daca iti permit conditiile, iti recomandam de asemenea si Kitesurfing.

Taur – Arte martiale

Firea impulsiva a Taurului si spiritul sau ardent trebuie fructificate. Persoanele nascute in Zodia Taurului isi pot slefui talentele native – forta interioara, eleganta si atractia fata de principii nobile, prin intermediul artelor martiale.

arte martiale, karate

Foto: cottonbro/ Pexels

Fara a-si cultiva si doza energiile, taurii risca sa fie intensi si greu de ineteles. Orice sport din familia artelor martiale s-ar dovedi ingredientul magic din viata lor, acel ceva ce ar contribui la un proces de maturizare si dezvoltare personala.

Gemeni – Fotbal

Persoanele nascute in Zodia Gemeni, comunicative, cooperante si inteligente se vor regasi cu siguranta insufletite in compania unor prieteni care sa impartaseasca aceeasi pasiune. Le recomandam fotbalul, ca sport de echipa prin care isi pot cultiva nevoia de a apartine unei comunitati insufletite. Intalnirile regulate pentru partide de fotbal sau alte ori pentru vizionari de meciuri, pot reprezenta o sursa de suport reciproc si familiaritate intre membrii grupului, dar mai ales, distractie.

Alte sporturi de echipa si entertainment potrivite celor din Zodia Gemeni, in functie de posibilitatile pe care le au, sunt: polo sau volei de plaja.

volei, volei de plaja

Foto: Kampus Production/ Pexels

Rac – Tenis de masa (Ping – Pong)

Persoanele din Zodia Rac se remarca prin capacitatea lor de a crea conexiune, in orice grup s-ar afla. Ca si hobby, tenisul de masa reprezinta o modalitate de conectare, de a petrece timp cu cei dragi, in mod placut. Pentru persoanele din Zodia Rac, tenisul de masa in compania celor apropiati, de ce nu, chiar in cadrul familiei, poate reprezenta acea ancora necesara pentru echilibrul sufletesc si pentru petrecerea timpului de calitate, alaturi de cei care conteaza.

ping pong, tenis de masa

Foto: Sascha Düser/ Pexels

Avantajele tenisului de masa sunt si acelea ca, pentru a crea conditiile necesare practicarii acestuia, e nevoie de relativ putine resurse.

Pentru personele din Zodia Rac, care doresc o modalitate eficienta de a-si intari corpul si spiritul, recomnadam si Yoga sau pilates.

Leu – Alergare

Cei nascuti in Zodia Leu au nevoie de provocari in viata lor, noi tinte pe care le vor atinge una cate una. Alergarea este unul dintre sporturile care complimenteaza firea ambitioasa si meticuloasa a celor nascuti in aceasta zodie. De asemenea, alergarea permite o dezvoltare permanenta in acest domeniu in care doar pasiunea si ambitia pot sa transforme 5 kilometri in 20, iar minutele in ore de anduranta.

alergare

Alergarea se remarca si prin beneficiile pe care le aduce la nivel mental celor care o practica, fiecare antrenament slefuind caracter, putere de cocentrare si anduranta.

Inotul poate fi de asemenea o optiune pentru cei nascuti in Zodia Leu.

Fecioara – Functional Fitness Body Weight

Persoanele din Zodia Fecioara impresioneaza nu doar prin ambitie ci si prin meticulozitatea de care dau dovada. Cei nascuti in aceasta zodie sunt perfectionisti si exigenti. Fitnessul functional, sportul care pune bazele corecte pentru orice alte tipuri de antrenament, caracerizat de o pasiune pentru practicarea cu responsabilitate si corectitudine a disciplinelor sportive, se potriveste “manusa” celor din Zodia Fecioara.

fitness, fitness functional, fitness functional body weight

Foto: Li Sun/ Pexels

Finessul functional ofera pasionatilor cadrul necesar nu doar pentru exersare, pentru depasirea platourilor, dar si pentru a crea rutine ce sunt respectate cu precizia unui ceas suedez.

Balanta – Dansuri de societate

Pentru romanticii nativi din Zodia Balanta, dansul ar putea fi una dintre cele mai frumoase moduri pentru a-si petrece timpul liber si pentru a face miscare. Alegeti din oferta colorata a dansurilor de societate – de la tango, pana la salsa, bachata si kizomba. Dansul in doi si evenimentele specifice dedicate acestora va pot insufleti viata in moduri miraculoase.

tango, kizomba, bachata, dansuri de societate

Foto: Luis Fernando Osorio/ Pixabay

In acelasi timp, dansul dovedeste ca are cele mai mari beneficii pentru antrenamentul mintii si pastrarea agilitatii sale. Faptul ca trebuie sa invatam coregrafii si noi patternuri de miscare, contribuie nu doar la sanatatea corpului, la veselia spiritului, ci si la sanatatea mintii.

Scorpion – Caiac – Canoe

Persoanele nascute in Zodia Scorpion, dornice de senzatii noi si interesante, in acelasi timp dorince sa isi arate caracterul special si ideile inovative, vor fi bucuroase sa se regaseasca in pasiunea pentru practica sporturilor cu padele.

caiac, caiac-canoe

Foto: thatsphotography/ Pixabay

Caiac-Canoe are mare traditie si istorie Olimpica si creste din ce in ce mai mult in popularitate ca tip de hobby si petrecere a timpului liber. Poate fi practicat in slalom si sprint, in echipa sau individual.

Tara noasta se poate mandri cu traditie si prestigiu in domeniul acestui sport.

Sagetator – Scrima

Scrima este un sport combativ superb care pote fi practicat de placere de oricine. Persoanele nascute in Zodia Sagetator, creative si curioase, deloc multumite sa aleaga domenii prea comune, pot bneficia de practicarea regulata a scrimei, ca hooby – o modalitate de a-si intretine vigoarea corporala si agilitatea.

scrima

Foto: Artem Podrez/ Pexels

Si in ceea ce priveste acest sport, ne putem mandri cu o traditie indelngata si frumoase medalii si momente olimpice.

Capricorn – Escalada

Persoanele nascute in Zodia Capricorn se conecteaza foarte tare cu escalada, pentru ca aceasta le hraneste spiritul aflat mereu in nevoie de ascensiune si provocari, in acelasi timp ii ajuta sa isi depaseasca limite personale interioare, prin intermediul parcurgerii acestor drumuri trasate pe culmi cu obstacole.

catarare, escalada

Foto: ShotPot/ Pexels

Escalada poate fi praticata de oricine, la orice varsta si odata cu desvoltarea sportului in varianta de sala, popularitatea sa a crescut din ce in ce mai mult, devenind foarte accesibil.

Persoanele nascute in Zodia Capricorn se pt bucura in aceeasi masura si de beneficiile altor sporturi care se potrivesc cu trasaturile lor generale, cum ar fi skydiving sau parapanta.

Varsator – Calarie

Pentru spiritul nobiliar si curajos al persoanelor nascute in Zodia Varsator, sugeram sportul ecvestru.

Calaria poate fi unul dintre cele mai deosebite moduri de petrecere a timpului in aer liber, in compania unor fiinte extraordinare, asa cum sunt caii. Pentru practicarea calariei este nevoie de ore indelungate de practica si determinare. Provocarile mentale si emotioanle pe care le aduce la suprafata calaria pot fi de asemenea intense. E vorba si despre o dorinta de a explora lumea unei alte specii decat cea umana si modalitatea prin care poate fi stabilita o legatura si adesea, prietenie.

calarie

Foto: Bianca/ Pexels

Practicantii ne atrag atentia ca sportul nu e deloc asa de usor precum pare la TV, puteti sa va asteptati la febra musculara si vanatai, dar si sa ramana o pasiune de o viata, cu repercursiuni benefice pentru sanatatea emotionala, datorita legaturii speciale cu nobilii cai.

Pesti – Ciclism de sosea

Ciclismul de sosea este unul dintre cele mai populare sporturi, alaturi de fotabal. Marile tururi cicliste atrag milioane de spectatori si telespectatori, iar vedetele sportului sunt cunscute in lumea intreaga. Persoanele din zodia Pesti vor dezvolta adesea pasiune pentru acest sport care presupune parcurgerea unor distante lungi, pe bicicleta. In sportul profesionist, ciclismul de sosea este un sport de echipa, dar pentru ciclistii amatori, acesta poate fi practicat si individual, creand conditii necesare pentru manifestarea spiritului introvert si meditativ, in acelasi timp in cautare de tinte inalte de doborat, pe care il au cei din Pesti.

ciclism, ciclism de sosea
Foto: Albrecht Fietz from Pixabay

In funtie de posibilitati, puteti incerca de asemenea si Mountain Bike sau CicloCross, sporturi care isi gasesc tot mai multi adepti si in tara noastra.

Speram ca ai gasit inspiratie prin intermediul acestui articol!

Foto homepage: Pixabay
CategoriesSenza categoria

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *