I

Inter, spune-mi ce fani ai, ca sa iti spun cine esti!

In sezonul 2019/20, echipa milaneza negru-albastra a pornit la drum prin intermediul unei campanii indraznete care se numeste Not For Everyone (Nu pentru toata lumea). Consider ca este o campanie  frumoasa, cu multe puncte forte. Creativii din spatele acestei Campanii au mizat pe un sentiment care ne este tuturor caracteristic – atunci cand ne alegem prietenii, ne place sa ne inconjuram de oameni care ni se aseamana. Sunt oameni care ne oglindesc idealurile, pasiunile si sitemul de valori. 

Inter-Milano: Nu pentru toata lumea (Not for Every One)

Ce inseamna pentru Inter-Milano aceste cuvinte forte?

Incepand cu acest an, faimosul Club de Fotbal Inter-Milano (n.r. Inter se poate lauda cu o istorie de 111ani) face un pas inainte in definirea adeziunii si fidelitatii fanilor, stergand marginile terenului de fotbal si linia de demarcatie intre aura de zei inumani ai celor (si mai nou ale celor) de pe teren si publicul vrajit de puterea acestora. Clubul muta accentul pe ceea ce poate sa faca fiecare dintre noi in viata sa: dincolo de pasiunea pentru echipa, pentru istoria si sportivii sai, clubul ii strange laolalata pe toti cei care au curaj.

“Prin campania noastra Not For Everyone, vrem sa descriem aceasta noua era a Clubului Inter”, spune presedintele Steven Zhang.

Ii primim cu bratele deschise pe toti cei ce asemenea noua, vor sa faca o diferenta pe terenul de fotbal si in afara lui. – Steven Zhang

Curajul nu e pentru toata lumea, spune Inter-Milano. Iar Clubul vrea sa se identifice doar cu persoanele care au curaj.

Imi place abordarea celor de la Inter din punctul de vedere al creativitatii in advertising si rezonez cu dorinta de a-ti indeplini obiectivele. S-au jucat cu semnificatii despre un Club select, destinat celor speciali: energia de pe terenul de fotbal se muta astfel in orice domeniu de activitate al fanilor si pana la urma, se dovedeste ca negatia este de fapt o afirmatie cu sens pozitiv, fiindca, imbratisand anumite valori, oricine poate fi “special”. Clubul isi asuma o incurajare pentru fiecare dintre noi, insa e in mod cert, foarte clar in privinta adeziunii simbolice. Ramane la alegerea fiecaruia daca se considera membru/a sau nu.

Asa incat, si tu faci parte din echipa Inter, atunci cand ai in suflet o forta interioara care te poate purta spre atingerea unor obiective extraordinare. Prin aceasta Campanie, “Noul Inter” ridica stacheta si te provoaca sa devii fan/a. Ei spun ca se identifica cu acei oameni care pun sacrificu, determinare si tenacitate in ceea ce fac, aflam de pe site-ul Clubului Inter – Milano. Aceasta identificare nu este un proces uni-directionat insa. La randul lor, cei care au acest sistem de valori, vor fi atrasi de naratiunea clubului Milanez. Vor rezona. Astfel isi atinge Clubul Inter-Milano obiectivul fidelizarii si strangerii de adeziuni.

“Clipul Not For Everyone este o succesiune de emotii disruptive, imagini poetice si secvente puternice din punct de vedere vizual. El spune povestea celor care accepta provocarile spre a merge mai departe, depasind obstacole.”

Pentru clipul video al campaniei, cinci protagonisti au fost alesi pentru a ilustra principiile ce definesc pe membrii Clubului Inter Milano – succes in domeniile de activitate, curaj, sacrificiu si tenacitate. Am apreciat si focusul asupra femeilor din clip; este interesant cum au facut absolut irelevanta chestiunea genului in fotbal, imbracand o femeie fana, in echipamentul sezonului, pe Jessica Kahawaaty – model international din Liban si ambasadoare in campanii pentru drepturile omului.

In video mai apar:

Airton Cozzolino – surfer italian care a devenit Campion Mondial la kitesurfing la doar 17 ani;

Duan Jin Ting – balerina chinez si fondatoarea a companiei D.Lab;

Alessandro “Stermy” Avallone un pro-gamer italian, unul dintre cei mai mari jucatori in categoria FPS;

Omer, scriitor cu renume international din Milano;

Atitudinea negru-albastrilor nu se reflecta doar pe terenul de fotbal, ci in fiecare aspect al vietii. Imbratisand aceasta abordare, oricine poate sa fie un membru Inter. Am apreciat foarte tare si semnificatiile multi-culturale cu care s-au jucat in acest video, stergand nu doar graanitele terenului de fotbal, ci si pe cele de nationalitate sau gen.

Isi pastreaza stilul elitist, pentru ca in acelasi timp, sensul sa fie auto-disruptiv: “Acest suflet. Acest Nume. Acest Oras. Nu pentru toata lumea.”, spune sloganul campaniei…

…si totusi oricine poate sa faca acest singur lucru pentru a intra in Clubul “select” negru-albastru: Sa indrazneasca!

Foto int. art: wikipedia.org

Foto homepage: Campania Not For Everyone

CategoriesSenza categoria

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *