J

JASMIN, FORTA UNEI MAME – Record la Mountane Spine Race

Mai buna decat orice femeie si orice barbat, Jasmin Paris, este o ultramaratonista britanica ce a zdrobit recordul Montane Spine Race cu 12 ore, intr-o cursa in care si-a alaptat si fetita de 14 luni. Jasmin Paris, de 35 de ani, a terminat cursa de peste 431 de kilomertri in 83 de ore, 12 minute si 23 de secunde.

Cu adevarat, o zi istorica pentru sportul feminin: Jasmin Paris, o mama care a alaptat in timpul cursei a batut miercuri, 16 ianuarie 2019, recordul masculin si feminin cu 12 ore, in una dintre cele mai grele curse de ultramaraton ale lumii – Montane Spine Race.

Ceea ce ea a izbandit in aceasta cursa, invingand pe toata lumea – si barbati si femei – si stabilind un nou record al cursei, a devenit una dintre cele mai frumoase povesti ale sportului si cu siguranta a curselor de ultramaraton, au spus organizatorii.

De asemenea, aceasta performanta deschide o discutie interesanta despre sexismul cu care adesea sunt tratate sportivele, considerate din punct de vedere fizic, mult mai slabe decat barbatii. Ma bucur ca am dat tonul acestei dezbateri”, a spus Jasmin.

Montane Spine Race este una dintre cele mai grele curse din lume, pe care atletii o descriu ca fiind o adevarata tortura, o cursa brutala – „doua treimi din timpul petercut pe acest parcurs este intuneric si este o competitie complet diferita de orice cursa in care am mai participat, pentru ca se intampla non-stop. Exista aceasta provocare de a gestiona cand dormi si totul devine foarte tactic.”, explica Jasmin Paris. (The Guardian)

Jasmin Paris, Mountane Spine Race, Record

„Chiar daca productia de lapte a scazut in timpul cursei, la 4 dintre cele 5 statii am asigurat lapte. Prima noapte a fost cea mai dificila din punct de vedere mintal pentru mine. Eram departe de fiica mea, dar cu cat am inaintat in cursa, m-am mai obisnuit sa fiu departe de ea.” (BBC)

La Mountain Spine Race, competitorii au la dispozitie o saptamana sa termine un traseu dur in conditii de iarna, ce traverseaza un teren deluros de 268 de mile. Cursa de anul acesta a inceput sambata, 12 ianuarie, iar Jasmin Paris a trecut linia de sosire miercuri, 16 ianuarie.

Timpul lui Jasmin Paris a depasit recordul precedent stabilit in 2016 de catre atletul Eoin Keith – Athlete. Paris a devenit astfel prima femeie care a castigat competitia la general. Precedentul record la feminin ii apartine lui Carol Morgan, care in 2017 a terminat cursa in 109 h 54 min. 💛💙

Photo source: @Jasmin Paris – Facebook Profile: https://www.facebook.com/jasmin.paris.9

CategoriesSenza categoria
  1. Pingback:FORTA FEMININA: Sportivele care schimba regulile – I LOVE SPORT

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *