P

Peste 1000 de sportivi participa la Maratonul Nisipului din Mamaia

Maratonul Nisipului, unul dintre primele maratoane din Europa care se desfasoara integral pe nisip, va avea loc duminica, 31 martie 2019, in statiunea Mamaia. Cursa a ajuns la Editia a VI-a. 

Pana la ora actuala, peste 1.000 de sportivi din Romania si din alte tari s-au inscris la inedita cursa de la malul Marii Negre si alte cateva sute de constanteni si-au anuntat deja prezenta pentru a-si sustine favoritii.

  • Cursele competitive vor incepe la ora 10 (start comun), la ora 11.00 incepe Cursa “Campionii Scolii”, iar la 12.00 – Crosul Family Run.

La start vor fi prezenti si sportivi din Republica Moldova, Spania, Finlanda, Suedia, Bulgaria, Franta, Italia, Statele Unite ale Amercii etc. Maratonul Nisipului se adreseaza atat alergatorilor amatori, cat si sportivilor de performanta, si contine patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10km XS SPORTS NUTRITION si cursa populara de 3 km), precum si crosul Family Run (aproximativ 1km) – care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atat pe parinti, cat mai ales pe copiii acestora, dar si Cursa Campionii Scolii, dedicata elevilor din scolile constantene.

Cursa Campionii Scolii: Dam #Restart sportului in scoala

In premiera, evenimentul sportiv de la malul marii va lansa cursa “Campionii Scolii”, o competitie dedicata copiilor si adolescentilor. Cursa este una individuala, pe categoriile de varsta 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani si 13-14 ani si va cuprinde urmatoarele distante: 300m, 400m, 800m, 1.200m si 1.600m. Contributia de participare este 25 lei de elev, insa sumele stranse vor fi returnate integral, sub forma de materiale si echipamente sportive, institutiei de invatamant care va avea aliniati cei mai multi participanti la start.

Crosul Family Run: Parinti si copii alearga pentru copiii bolnavi de cancer

In cadrul evenimentului international “Maratonul Nisipului”, din data de 31 martie 2019, va avea loc un eveniment special dedicat sportului in familie, unde copiii vor alerga impreuna cu parintii lor pentru programul social “Circuitul increderii si al sperantei”.

Toate incasarile de la cursa “Family Run”, care se va desfasura pe distanta de 1km, vor fi donate integral pentru sustinerea acestui proiect social derulat de Asociatia “Daruieste Aripi” din Constanta. Programul “Circuitul increderii si al sperantei” sprijina copiii diagnosticati cu boli cronice grave, onco-hematologice sau boli rare din regiunea Dobrogei si familiile acestora, prin oferirea de vizite la domiciliu de catre personalul medical specializat al Centrului Medical Focus. Lansat in februarie 2018, acesta este singurul program de tratament si monitorizare la domiciliu oferit de catre o sectie de onco-pediatrie din tara.

Unitate in diversitate

Peste 1.000 de sportivi profesionisti si amatori din Romania si din strainatate vor purta tricoul cu insemnele Uniunii Europene, la a VI-a editie a Maratonului Nisipului, pentru a celebra preluarea presedintiei rotative a Consiliului U.E. de catre tara noastra, la 1 ianuarie 2019. Prin acest gest, organizatorii isi doresc sa transmita romanilor de pretutindeni un mesaj de unitate si mandrie. Mai mult decat atat, la competitia sportiva s-au inscris deja un grup semnificativ de sportivi din mai multe tari membre ale Uniunii Europene, care isi doresc sa sarbatoreasca, prin alergare, unitatea in diversitate dar si valorile comune ale marii familii europene.

Premiile la Maratonul Nisipului sunt in valoare de 45.000 de lei.

 

Foto: Pexels

CategoriesSenza categoria
  1. Good day! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.
    Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog
    post or vice-versa? My blog covers a lot of the same topics as yours and I think we could
    greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an e-mail.
    I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *