E

Editura PilotBooks a lansat cartea celebrei înotătoare Diana Nyad, în limba română

În lupta cu valurile, povestea faimoasei înotătoare de cursă lungă Diana Nyad, a apărut în traducere românească la editura www.pilotbooks.ro. Petru toți iubitorii sportului, această apariție editorală, cât și alte titluri prezente pe site-ul editurii reprezintă motive de entuziasm.

În anul 2013, la vârsta de 64 de ani, Diana Nyad a devenit prima persoană din lume care a înotat din Cuba până în Florida (180 de km) fără ajutorul unei cuști împotriva rechinilor, intrând și în Guinness Book. Întreaga ei determinare, cât și toate mecanismele interne care au făcut-o să parcurgă această aventură, lecțiile pe care le-a acumulat și care i-au schimbat viața sunt relatate în această carte.

“Cartea Dianei se înscrie cumva natural, organic, în spiritul viziunii noastre despre sportivi care își ghidează singuri parcursul și intensitatea experiențelor.

…oferind un puternic exemplu oricui, chiar ne-sportiv fiind, despre responsabilitate, perseverență și alegere”, spune Bogdan Ungurenu, managing partner la PilotBooks.

În lupta cu valurile urmărește povestea unui vis conturat la vârsta de 28 de ani, transformat ulterior în obsesie și realizat abia la 64 de ani, după o serie de eșecuri, dintre care unele aproape dramatice. Abuzată în copilărie de tată, apoi de antrenorul de înot, Diana Nyad decide să transforme durerea acestui haos într-o viață plină de semnificație și bucurie.Diana Nyad, In lupta cu valurile, Pilot Books

În 2013, după ce mai bine de un deceniu nu mai înotase deloc, Diana Nyad devine primul om din lume care a reușit să parcurgă peste 175 km în ocean, în 53 de ore, între Cuba și Florida (SUA). Povestea sa nu e una a aventurilor extreme, ci a pasiunii și perseverenței, a planificării și curajului.

Prin intermediul acestei călătorii, Diana Nyad încearcă să ne convingă că nu destinul este cel care naște un campion, ci campionul însuși se construiește pe sine și că tot el însuși este răspunzător pentru toate celelalte caracteristici ale propriei personalități.

Toți oamenii care se adunaseră în acea zi pe malul mării, plângând, strigând, miile de oameni care m-au contactat – nu sunt cu toții înotători pasionați. Sunt oameni care vor să trăiască acest vis: dacă nu renunți, nu renunți niciodată, vei ajunge la celălalt țărm. Voi fi întotdeauna o înotătoare. Mi-aș dori să pot înota alături de un milion de oameni, astfel încât înotul să devină un hobby național. Mi-aș dori ca peste zece ani să pot privi în urmă și să văd toți oamenii ăștia care suferă de diabet, de boli de inimă și de atâtea tipuri de obezitate și să pot spune: uitați-vă la ei cum înoată, cum înotul le-a schimbat viața. – Diana Nyad

I Love SPORT.Winners susține PilotBooks, pentru că:

PilotBooks publică titluri cu tematică sportivă care vă ajută să asimilați mai ușor anumite etape, să cunoașteți mai bine și să îndrăgiți și mai mult sportul preferat. Această editură are ca scop dezvoltarea literaturii cu tematică sportivă. De asemenea, se alătură prin literatura de specialitate tuturor celorlalte campanii de conștientizare a importanței mișcării. Titlurile propuse de această editură vă ajută să asimilați mai ușor anumite etape, să vă cunoașteți mai bine și să îndrăgiți și mai mult sportul preferat.

Prin traducerea unor cărți best-seller la nivel internațional ce au ca tematică sportul și evoluția personală, publicul din România are astfel acces mai ușor la surse de inspirație și dezvoltare.

La I Love SPORT.Winners susținem toate aceste valori, cât și în munca de echipă și astfel vă mai recomandăm din același registru și cărțile Saltul de Alexandra Heminsley sau Zile barbare: Viață de surfer, de William Finneg.

Urmăriți Pilot Books pe Facebook: https://www.facebook.com/pilotbooks.ro

Pe noi ne găsiți și aici: https://www.facebook.com/ilovesportwinners și ca să o cunoașteți mai bine pe Diana Nyad, vă invităm să citiți și acest articol: Diana Nyad, inotatoare de anduranta sau SUPERWOMAN: Nu renunta niciodata!

Foto main: Melodie Germann/Pexels
CategoriesSenza categoria

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *