R

Reforma in fotbalul romanesc: FRF cere infiintarea echipelor de fete la Cluburile din Liga I

Comitetul Executiv al FRF a aprobat miercuri, 3 iulie, masurile de dezvoltare a fotbalului feminin prin intermediul cluburilor cu echipe participante in Campionatul National Liga I, se arata intr-un comunicat de presa.

Prin aceasta decizie, Federatia Romana de Fotbal doreste continuarea dezvoltarii fotbalului feminin prin reforme care sa ofere fetelor din Romania sansa de a practica acest sport intr-un cadru care sa creasca nivelul competitiilor si sa aduca beneficii pe termen lung echipelor nationale, subliniaza FRF.

Astfel, incepand cu sezonul 2020/2021, toate echipele care vor activa in campionatul Ligii 1 trebuie sa indeplineasca cerinta de a inregistra minimum 20 de jucatoare care sa evolueze in Campionatul National U15 feminin.

Aceasta este o conditie obligatorie pentru primirea licentei de a evolua in Liga 1. Echipele au posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz in care echipa va participa in competitiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin.

De asemenea, reforma va continua si in urmatoarele sezoane, astfel:

Sezonul 2021-2022:

  • incepand cu acest sezon, cluburile din Liga 1 trebuie sa inscrie o echipa de fotbal feminin in campionatul de senioare (Liga 1, Liga 2, Liga 3)
  • Trebuie sa aiba in continuare minim 20 de jucatoare inscrise in Campionatul National U15
  • in ambele situatii se aplica varianta protocolului de colaborare: echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin in competitiile in care evolueaza.

fotbal feminin, fotbal

Foto: skeeze/ Pixabay

Sezonul 2022-2023

  • inregistrarea a minimum 20 de jucatoare care sa joace in Campionatul National U15
  • inregistrarea a minimum 15 jucatoare U13
  • inscrierea unei echipe de Campionatul National de Senioare
  • Pentru toate cele trei situatii prezentate mai sus se aplica, de asemenea, varianta protocolului de colaborare, caz in care echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin atat la nivel de senioare, precum si la junioare

*Echipa de senioare va evolua in Liga 3 in cazul in care nu exista un protocol de colaborare semnat. Daca acesta exista, atunci echipa de senioare va juca la nivelul ligii in care activeaza clubul de fotbal feminin.

 

 

Foto homepage: rawpixel.com

 

***Iti recomand si aarticolul: FIFA Women’s World Cup 2019: 6 jucatoare iconice care participa la turneul final

 

 

CategoriesSenza categoria
  1. Pingback:(Interviu) Laura Nedelcu, fotbalista: Intr-o lume a barbatilor, trebuie sa lupti si sa dovedesti ca meriti sa te bucuri de fotbal la fel de mult – I LOVE SPORT

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *