S

Serghei Tvetcov isi va apara titlul la Turul Romaniei 2019

Tara noastra are o lunga traditie in ciclism, fiind a sasea din lume care a gazduit un tur national, in 1934. „Mica Bucla” este inclusa in calendarul competitional al Uniunii Cicliste Internationale, care anul acesta a promovat competitia la categoria 2.1.

A 52-a editie a Turului Romaniei, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din Sud-Estul Europei, are loc in perioada 11-15 septembrie, pe un traseu de 707 kilometri, care porneste din Cluj-Napoca, ajunge pe TransBucegi (Drumul Babelor) si se incheie in Bucuresti, surprinzand unele dintre cele mai frumoase peisaje din tara noastra, scrie site-ul Federatiei de Ciclism.

La editia din 2019 a Turului Romaniei vor fi prezente 20 de echipe, dintre care 6 nationale si 14 continentale: Team Novak, Echipa Nationala a Romaniei, Lokosphinx (Rusia), VosterATS Team (Polonia), Giotti Palomar Victoria (Romania), LKT Team Brandenburg (Germania), Vivo Massi (Paraguay), Kyiv Capital (Ucraina), Echipa Nationala a Slovaciei, CCC Development Team (Polonia), Elkov Author (Cehia), Team Hurom (Polonia), Friuli Cycling Team (Italia), Team Illuminate (SUA), Monkey Town (Olanda), Echipa Nationala a Rusiei, Echipa Nationala din Belarus, Echipa Nationala a Estoniei, Pannon Cycling Team (Ungaria), precum si Vino Astana Motors (Kazakhstan).

Aproximativ 140 de ciclisti se vor lupta pentru tricoul galben, in cadrul a 5 etape, printre care si Serghei Tvetcov, castigatorul editiei din 2018 a Turului Romaniei, care a concurat pentru Echipa Nationala a Romaniei. Sportivul va concura si anul acesta pentru a-si apara titlul.

Turul Romaniei 2019 incepe la Cluj-Napoca

Ceremonia de deschidere oficiala a Turului Romaniei va avea loc pe 10 septembrie, la Cluj-Napoca, incepand cu ora 19:15, in parcarea Cluj Arena, fiind deschisa publicului. Tot in preambulul primei etape a Turului Romaniei, pe 10 septembrie, la Cluj-Napoca vor avea loc, o serie de evenimente conexe competitiei sportive, destinate pasionatilor de bicicleta si copiilor.

Bike Show cuprinde o serie de ateliere pe bicicleta, curse de sprinturi, speed race, acrobatii, outdoor cycling si ateliere de siguranta biciclistului pentru copii. La cursa copiilor sunt invitati sa ia parte, in aceeasi zi, micii ciclisti cu varste cuprinse intre 8 si 15 ani. Evenimentele au loc in zona pietonala Cluj Arena, pe 10 septembrie, intre 15:00 si 21:00.

Bike Show si Cursa Copiilor vor avea loc si la Targoviste, pe 13 septembrie, adiacent celei de-a treia etape a Turului Romaniei, intre orele 15:00-21:00, la Complexul Natatie, dar si la Bucuresti, pe 15 septembrie, adiacent etapei finale a Turului Romaniei, intre orele 10:00-16:00, in alveola Kiseleff, din Piata Victoriei

Un alt eveniment conex Turului Romaniei este King of the Mountain, concurs de catarare pe off-road. Cursa are loc pe 14 septembrie, adiacent celei de-a patra etape a Turului Romaniei, si ia startul la ora 12:00, la Telegondola Sinaia, avand ca punct de finish Cabana Piatra Arsa, la o altitudine de 1920 metri. Catararea pe soseaua TransBucegi are o lungime de 17 kilometri si 1000 de metri diferenta de nivel.

(L-am surprins anul treut la Bccuresti pe Serghei Țvetcov, Castigator al Turului Romaniei 2018)

Programul competitional al Turului Romaniei 2019

Etapa 1 (11 septembrie) Cluj-Napoca– Sighisoara (168 kilometri)

Traseu: Cluj-Napoca – DN1C- Valcele-Apahida – Sighisoara

Start festiv: 10:45 – Cluj-Napoca, Parcarea Cluj-Arena

Etapa 2 (12 septembrie) Brasov-Focsani (176.3 kilometri)

Traseu: Brasov – DN 11 – Focsani

Start festiv: 10:45 – Brasov, Auchan Coresi Shopping Resort

Etapa 3 (13 septembrie) Buzau – Targoviste (121.6 kilometri)

Traseu: Buzau – E 85 – Targoviste

Start festiv: 12:45 – Buzau, Piata Daciei

Etapa 4 (14 septembrie) Ploiesti – Piatra Arsa (126 kilometri)

Traseu: Ploiesti – RAR Prahova – DN 72/DJ156 – Piatra Arsa

Start festiv: 11:50 – Ploiesti, Auchan

Etapa 5 (14 septembrie) Bucuresti (100.3 kilometri, circuit urban)

Traseu: Piata Victoriei – soseaua Kisseleff – Piata Arcul de Triumf – Bulevardul Regele Mihai I – Piata Presei Libere (18 ture)

Start festiv: 12:00 – soseaua Kiseleff, Piata Victoriei

CategoriesSenza categoria

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *