T

Top 5 sportivi din Romania care au scris istorie in 2019

Acesti cinci sportivi din Romania mi-au facut in mod deosebit viata mai frumoasa in 2019 si le urez succes si in 2020. Iata un top 5 personal si cateva cuvinte care explica de ce ii apreciez pe Vlad Dascalu, Cristina Simion, Constantin Popovici, Alex Benchea & clubul sau Climb Again si nu in ultimul rand, pe tenismena Simona Halep!

Top 5 sportivi din Romania in 2019

1. Vlad Dascalu, primul Campion Mondial din Istoria Ciclismului romanesc

Unul dintre sporturile mele favorite este ciclismul fiindca il urmaresc din adolescenta. Asa incat, de multe ori am privit si situatia de ansamblu a disciplinei in Romania – subfinantata, subreprezentata si nu foarte vizibila la nivelul publicului larg. Cand am auzit ca Vlad Dascalu a devenit Campion Mondial mi s-a parut ca visez. Eram obisnuita sa vad ciclisti proveniti din tari cu traditie, imbracati in tricoul curcubeu. Dar toate realizarile lui Vlad Dascalu in 2019 deschid o noua pagina pentru acest sport la noi in tara si ma bucur foarte tare. Il voi urmari pe Vlad cu mult interes si in 2020.

Sursa foto: Facebook

Vlad Dascalu a adus primul titlu mondial din istoria ciclismului romanesc! El s-a impus in cursa disputata la Mont-Saint-Anne, in Canada, obtinand astfel si calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Va fi cea de-a doua participare din istoria tarii noastre la mountain bike, dupa ce, la editia din 2004, Ovidiu Tudor Oprea obtinea locul 37 la Atena.

Succes, Vlad, la Olimpiada!

2. Cristina Simion, Campioana mondiala la alergare montana

Cristina Simion a devenit campioana mondiala la alergare montana, in cursa disputata in data de 16 noiembrie 2019, la Villa de Angostura (Argentina), iar performanta ei arata ca Romania re un cuvant important de spus in cursele de atletism anduranta.

Sportiva de la clubul Steaua Bucuresti a terminat prima cei 41,05 kilometri, depasindu-le pe Adeline Roche (Franta) si Blandine L’Hirondel (Franta).

“Nu in fiecare zi se naste o campioana la alergare montana si tocmai de aceea, Cristinei ar trebui sa i se ridice o statuie. Una la care sa ne uitam cu admiratie, speranta si incredere.

Datorita ei, sute de mii de oameni de toate varstele au auzit pentru prima data de alergare montana, iar acest lucru atrage dupa el oportunitati inimaginabile pentru ca sportul romanesc sa fie mult mai incurajat inca din gradinite”, a scris 321sport-Running Culture.

Foto: siteul Federatiei Romane de Atletism

CategoriesSenza categoria
  1. Pingback:10 LECTII DE VIATA de la ELENA PAGU, doamna sportului romanesc! – I LOVE SPORT

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Menu